
Příklad z praxe - 091 NAPLNĚNÍ VYSCHLÉHO ŘEČIŠTĚ (kód 091)
Každý pacient a jeho potíže jsou vždy individuální, jedinečné a originální, ale pro Vaši lepší představu uvádíme některé příklady použití tohoto produktu v TCM praxi. Diagnózy dle západní medicíny jsou v těchto případech zavádějící, podstatné jsou vždy subjektivní potíže pacienta, jež určují diagnózu TCM, potažmo výběr vhodného produktu. Představujeme ukázky z Testu Dobrý jazyk, které nám zaslali naši pacienti.
Test Dobrý jazyk
Dotazník
Křestní jméno: | ***** | Výška: | 168 cm | |||
Pohlaví: | žena | Váha: | 68 kg | |||
Věk: | 58 |
Hlavní potíže:
1 | Vyprazdňování pouze za pomocí projímadel již několik let, kolonoskopie i test tlustého střeva je v pořádku, jde spíš o líné střevo. Poslední půlrok problém s konečníkem-svědění na povrchu, prasklinky - pomáhají masti. |
2 | Večer usnu okamžitě kolem 22. - 22.30 hodiny, ale budím se kolem 3. - 4. hodiny a už neusnu. Usnula bych zase až třeba kolem 6. hodiny, ale to musím již vstávat do práce. |
3 | Stále si musím hlídat stravování, jinak lehce tloustnu. Jím 5x denně, nejím uzeniny, maso málo, přílohy omezuji, na snídani kaše, obědvám v restauraci, večer zelenina a ryba, vajíčko nebo sýr. 5x týdně pohyb - chůze, balanční cvičení, rotoped, in-line brusle, jóga. |
Prodělané závažné nemoci a operace:
Operace pravého kolena před 15 lety. Nosní mandle trhané 2x ve věku 5 - 8 let.
Operace pravého kolena před 15 lety. Nosní mandle trhané 2x ve věku 5 - 8 let.
Užívané léky (v současnosti):
Jen doplňky stravy: probiotika, v zimě vitamín C a D, střídám hlívu ústřičnou s česnekem, želatinové Omega Marine Forte.
Jen doplňky stravy: probiotika, v zimě vitamín C a D, střídám hlívu ústřičnou s česnekem, želatinové Omega Marine Forte.
Alergie:
Žádné.
Žádné.
Otázky a vyhodnocení
Diagnóza a doporučení bylinných směsí dle TCM
091 | NAPLNĚNÍ VYSCHLÉHO ŘEČIŠTĚ | dávka: 3x4 tablety denně |
062 | ZKLIDNĚNÍ ZČEŘENÉ HLADINY | dávka: 3x4 tablety denně |
822 | Nápoj z pravého ženšenu | dávka: dle návodu |
Minimální doba užívání: 3 měsíce |